03 май 2011

Плодов сладкиш с крем нишесте

Вместо увод към тази рецепта бих казала само, че сладкиша е сочен, сладък и лек. Може да се приготви и с други плодове, избрах компот от дюли че е ароматен :)))


Необходими продукти:
3 яйца, 1чч захар, 1чч брашно, ванилия и бакпулвер
1 компот от дюли, желе от дюли/или друго сладко/
2 ч подлсадено прясно мляко, нишесте

Яйцата се разбиват със захарта /с миксер/ до побеляване. С разбъркване се добавя брашното, смесено с ванилията и бакпулвера. Сместта се изсипва в намаслена и намазнена тава /диаметър 24см/ и се пече в загрята на 180С до готовост.  Обръща се в подходяща плитка чиния и се сиропира със сока от компота. Отгоре се нареждат нарязаните на малки кубчета дюли, които се поливат на тънка струя с втечненото на водна баня желе. Намазва се с приготвения крем от млякото и нишестето.  Поръсва се с млени орехи.





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Много лесно и вкусно сладкишче Маги! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, опитайте и други рецепти от блога ми :)

      Изтриване