23 януари 2011

Спагети

Няма домакиня, която да не е приготвяла спагети, и то не по оригинална италианска рецепта. Най-вече се използва това, което е налично в хладилника :) Разбира се, и аз имам такива случаи, но в повечето не съм записвала продуктите. Затова сега ще споделя последната си интерпретация на тема Спагети ала булгарише :)))))



Продукти:
400гр спагети
500мл доматен сок
200гр салам /хамбургски/
3-4сл олио
1 глава лук
1 морков
риган, чубрица, чер пипер

Приготвяне:

Приготвя се соса - лукът, нарязан на ситно и морковът, настърган, се задушават за кратко и към тях се добавя доматения сок и подправките. Оставя се да ври на тих огън, като след известно време се долива вода. След около 20 минути се прибавя настъргания на едро ренде салам. Спагетите се сваряват според указанието на опаковката, сервират се като на всяка порция се сипва по един черпак от соса по средата. По желание може да се настърже кашкавал.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар