20 август 2010

Свинско месо с ориз

За мен бе малко станна идеята да сготвя свинското месо с ориз. Но се реших да опитам и тази комбинация, която се получи много сполучлива, а и доста мързелива :)



Нарязах около килограм свинско месо от бут на  големи хапки /като за таскебап/, налях студена вода, и след като се посвари му добавих нарязаните на ситно 1 глава лук и морков, посолих на вкус. След като месото стана готово , го прехвърлих в тава, добавих 300г измит ориз и щипка чубрица. Налях бульона, в който сварих месото и добавих още вода /съотношението ориз-вода е 4 към 1/. Запекох в загрята фурна до готовност на ориза.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Анонимен18/5/12 16:20

    stava super bkusno...

    ОтговорИзтриване
  2. Определено е така, напомни ми че отдавна не съм го правила :)Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля да опитам рецептата.Не се съмнявам,че ще стане вкусно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да съжаляваш, опитай и ще останете доволни! Аз бях скептична относно тази комбинация на свинско с ориз, но съмненията са ми били неоснователни :)))

      Поздрави, Маги

      Изтриване
  4. И аз я сложих току що да се пече това ястие ;) ммм

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване