ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ПРЕСЕН СУДЖУК



Ето един различен вариант на любимите пълнени чушки 😋

Продукти:
8-9 чушки долма

Плънка:
100-150г пресен суджук
4бр гъби печурки
1бр кромид лук
1бр морков
3сл бял ориз
олио
кашкавал за настъргване

Суджука се запича на тиган с 1сл олио, изважда се и се нарязва на кубчета. В същата мазнина се запържват нарязаните печурки, добавят се ситно нарязаните лук, морков, а като омекнат и ориза. Налива се малко бульон или вода, колкото да поеме ориза. Щом набъбне се добавя суджука и ако има нужда се подправя със сол и по желание подправки по избор - да се има предвид че в суджука има подправки.

Издълбаните и разполовени надлъжно чушки се пълнят с плънката, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в загрята фурна до златисто.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари