Сладолед с кондензирано мляко



 Необходими продукти:

500 мл  студена течна сладкарска сметана 
397г кондензирано мляко / 1 кутия/
8г /1 пакетче/ ванилова захар или 2чл екстракт



Студената сметана се разбива с миксер за около 10 минути - в началото на висока скорост, после се намалява на по-ниска. Добавят се кондензираното мляко, ванилията и се смесват на ръка с шпатула, докато се получи еднородна и гладка смес. 



Прехвърля се в кутия с размери 20 х 10см и се замразява във фризер за 12 часа. Вместо в кутия, може да се разпредели в индивидуални купички или чашки.

Сладоледа се поднася с плодов топинг и скълцани ядки, по желание се добавят плодове.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари