2 средни тиквички
4-5сл олио
3сл брашно
5сл галета
1чл сол
1/2чл млян чер пипер
1/3 чл чесън на гранули/прах
1-2сл ситно нарязан пресен копър
Голяма плитка тава – най-подходяща е тази, която е към фурната, се покрива с пекарска хартия, която се намазва с олио /с четка е по практично/.
Сухите подправки, заедно с копъра се смесват в найлонов плик хубаво.
Измитите тиквички се нарязват на дълги ленти с дебелина 3-4мм без да се белят. Овалват се в подправките и се подреждат леко застъпени в тавата. Поръсват се с останалите подправки и олиото.
Пекат се на средната скара на предварително загрята на 200С фурна, с вентилатор за 40 минути.
Изваждат се с решетъчна лъжица когато се охладят. Поднасят се с кисело мляко, подправено със сол и чесън / понякога само напръсквам с оцет /.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар