08 май 2016

Гъбено-спаначени шницели




Бях приятно изненадана, когато с мен се свърза Гери от " Мус от краски и мечти", с покана да участвам в трети брой на първото кулинарно интернет списание So into FOOD. Изобщо не се замислих и веднага се съгласих! След като разгледате и другите му броеве, ще разберете колко е интересно и полезно за всички!

Една от рецептите, публикувани в този пролетен брой е за тези шницели - пригответе си задължително и сосчето към тях, ще останете очаовани от комбинацията на вкусове!


Продукти за 10 броя:
300гр спанак, изчистен
200гр коприва, изчистена
100гр счукан сухар
250гр печурки
2сл гъсто кисело мляко
50гр едро настърган кашкавал
по два стръка пресни мащерка  и копър
олио за пържене

За панировката:
1 яйце
6сл брашно
около 100мл вода


Яйцето се разбива, добавя се водата и брашното и се разбъркват докато сместа стане хомогенна. 


Гъбите се нарязват и задушават с 1сл олио, щипка сол и чесън на прах. Спанака и копривата се блашншират поотделно в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват. Прехвърлят се в голяма купа и заедно с гъбите, сухара, млякото, кашкавала и подправките се объркват добре.


Сместа се оставя да престои за час, след което от нея се оформят кюфтенца, потапят се в панировката и се изпържват в сгорещеното олио. Отцеждат се върху листа кухненска ролка.



Поднасят се самостоятено като порция с млечно-орехов сос, приготвен от:
100гр кисело мляко, 100гр майонеза, 4сл млени орехи, 1/4чл счукан чесън и две клонки нарязан на ситно пресен копър.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. без гъбките дали ще се получи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала, но може да пробвате да замените гъбките с кайма. Споделете резултата след това :)

      Изтриване