20 октомври 2012

Мъфини от тиква и орехи

Ако обичате сладкиши с плодове, тази рецепта ще ви допадне със сигурност. Можете да си направите кекс, а не мъфинки, това зависи какви са ви предпочитанията. За улеснение си слагам настъргана тиква във фризера, с грамаж колкото за приготвянето на тази рецепта. А ако искам да я ползвам за тиквеник, слагам две опаковки.


 И така, ето продуктите, които са ви необходими:


300гр тиква
150гр захар
1/2чч рязани орехи
1чч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1чл канела
1 яйце
150мл прясно мляко
1-2сл олио
  
Разбийте яйцето и захарта, добавете олиото и млякото. Смесете брашното с канелата, бакпулвера и ванилията и изсипете на части в яйцата. Разбъркайте добре докато се получи гладка смес. Настържете на дребно ренде тиквата и смесете с тестото. Ако използвате от фризера, извадете я предварително за да се отпусне.


 Разпределете в хартиени формички, които сте поставили предварително във форми за мъфини или огнеупорни чашки /за крем карамел/. При силиконовите форми отпада слагането на хартиените кощнички, само е необходимо да са намаслени предварително. Във всяка кошничка сипете по 2-3сл от сместа, поръсете с орехите и малко кристална захар.


Опечете мъфините в загрята фурна на 160С за около 10-20 минути. Проверете с клечка за зъби за готовност – тя трябва да излезе суха от мъфина. Извадете мъфините от чашките и след като се охладят наръсете с пудра захар. От дозата се получават 14 броя.





ЗАБЕЛЕЖКА: Когато в сместа има добавени плодове, тя не се надига много при печене.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Merhabalar, Ne kadar leziz ve iştah açıcı bir görüntü böyle, ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Мъфини с тиква ... гарнирани с орехи със сигурност са много добра комбинация!
    Усетих аромата на канела...
    Вземам си едно мъфинче и ти желая усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря, приятел почивен ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусни мъфини!

    ОтговорИзтриване
  5. Започна сезона на тиквите и рецептите! :)
    Маги, чудесно изглеждат мъфинките, а вкуса ми е познат, защото и аз така правя кекс :) Това съчетание на тиква, канела, орехи винаги ми е харесвало, независимо за какъв тиквен десерт :)
    Сърдечни прегръдки, мила и приятна нова семица!

    ОтговорИзтриване
  6. Започвам да се настройвам на тиквена вълна, наближава и Хелоуин ;) Комбинацията на съставките наистина е добра, а и малчугана ми много хареса мъфините, а уж не обичал тиква :)))

    Благодаря ви и успешна нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване