09 юли 2011

Мусака с пиле

В къщи не сме големи фенове на бялото пилешко месо, затова като остане го използвам за приготвянето на някакво ястие. Така е и в този случай, само добавих малко сварени зеленчуци. 



Продукти:
300гр сварено пилешко бяло месо
1 сварен морков
500гр сварени картофи
2 печени чушки
2 настъргани домата
1 глава лук
2 яйца
1чч кисело мляко


В намаслена тава  с размери 30 х 20см се нареждат последователно нарязаните картофи, морков, чушки, месо, лук и леко се посоляват.



 Изсипват се доматите и се поръсва с малко млян чер пипер.



 Залива се с разбитите яйца с млякото и се поръсва със щипка -две чубрица и 2-3сл олио. 


Мусаката се пече в умерена фурна до зачервяване.



Забележка: Ястието може да се запече 15-20 минути преди да се сложи яйчено-млечната заливка.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. И ние не сме много по сухото пилешко филе,но ти си го преработила много успешно и адски вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Елексир, панирано също става вкусно но отнема време, а така е по-мързеливо :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/2/14 10:11

    Страхотна рецепта,сега тъкмо я приготвям.Благодаря ви за идеята. Любка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за хубавите думи, да ви е сладко :)

      Пожелавам ви приятен и слънчев уикенд, Маги

      Изтриване
  4. Анонимен18/2/22 11:31

    Здравейте! Съвсем дилетантски да попитам - удачно ли ще е според Вас, в заливката киселото мляко да се замени със заквасена сметана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не мисля че ще има голяма разлика, дори заливката ще стане по-плътна. Споделете резултата, ако я приготвяте със заквасена сметана :)

      Изтриване