06 септември 2020

Омлет с кашкавал

 

 

 

Рецепта за много гладни, тъй като се приготвя бързо 😋 Много вкусен омлет се получи, въпреки че успях да го спукам на няколко места 😉 Може да си добавите колбас или зеленчуци, въпрос на вкус.


Необходими продукти:

3 яйца
1сл вода
1/2 чл универсална подправка
1/3 чл червен пипер
1/4 чл чубрица
2 сл олио
2-3 сл настърган кашкавал


Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват леко, добавят се водата и универсалната подправка.
Олиото се загрява в тиган с диаметър около 22-24см.
Внимателно се изсипват яйцата, леко се разбъркват, докато почти се стегнат, поръсват се с червеният пипер и чубрицата.
От единият край с шпатула се започва да се завива на руло, и когато е готово отгоре му се поръсва с настърганият кашкавал, огънят се спира.
Омлета се прехвърля в чиния, украсява се с гарнитура от сезонни или пресни зеленчуци. 


 При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар