16 юли 2018

Пици със салам, домат и ароматни билки


Чарът на тази симпатична пица се дължи на външният и апетитен вид, и на аромата който се носи от нея. Той се дължи на една подправка, на чиято попаднах съвсем случайно, търсейки рецепта за дресинг - "Italian seasoning" - смес от различни характерни за италианската кухня билки - прекрасни и ароматни! Приготвих си я и аз - в една солница с по-големи отвори смесих в равни части босилек, розмарин, риган, кориандър, мащерка, целина, червен пипер, майорана,  (по 1 супена лъжица от всички) , дори вече я изпробвах в настоящата рецепта за пици.


Ето и самата рецепта за пиците:

Тесто - имам си фаворит и ползвам винаги него - Универсално тесто, по около 100гр за малък блат и 150 гр за нормален блат с диаметър 28-30см.
100 гр пушено топено сирене 
100 гр колбас (хамбурски салам)
1/2 глава ситно нарязан лук
1 здрав и твърд домат
кашкавал
2 сл микс Италианска подправка
олио

Тестото си го замесвам от предната вечер, слагам в намаслена купа с капак и в хладилника - така издържа 3 дена.
Разточих си блатовете, намазах ги с олио, подредих  кубчетата топено сирене и лук. Върху тях подредих тънки резени от необеления домат и поръсих с подправката (сол не сложих, защото има в продуктите за плънката). 



Най-последно сложих кубчетата колбас и поръсих с олио - изпозлвам малък спрей, защото е по-удобно 😏😎 Пекох в загрята на 200С фурна на второ ниво - ако са тънки 15 минути, ако са дебелички- 20. След това поръсих с настърган кашкавал и сложих за 2-3 минутки най-долу във фурната, докато се стопи. После ...  нарязахме и хапнахме 🍕🍕🍕


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар