Бавно готвените ястия стават изключително вкусни - за това няма спор, особенно приготвени в керамичен съд. Да - написала съм съд, а не гювеч съвсем не случайно. От много време не съм ползвала моят, защото имам негов чудесен и икономичен керамичен заместител Крок-Пот.
Този бавно готвещ уред бързо ми стана любим - излизам за часове, а като се прибера в къщи имам вкусно и топло ястие 👍
И затова агнешкото месо (което стана вече като деликатес заради цената си) заслужава да бъде приготвено точно по този бавен начин. В рецептата съм предвидила да има и сосче, за да си топнете с хубав домашен хлебец 😍
500гр агнешко месо
1 голяма глава кромид лук
2 -3 моркова
1-2 чушки
2сл подправка Всичко по едно
2чл червен пипер
1/2 чл чесън гранули
1-2 сл брашно
мащерка, девисил, млян чер пипер
Лука, морковите и чушките се нарязват на едро и се слагат в намасления Крок-Пот. Посоляват се леко. Месото се нарязва на малки парчета, запържва се с 3 сл олио.
Добавят се подправките и се запържват заедно за още пет минути като се разбърква периодично. Прехвърля се в уреда и се готви за 5,30ч на II степен Hight.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар