500гр свински дроб
1 глава лук
1 зелена чушка
1 морков
сол, млян чер пипер
олио
брашно
Дробът се измива и нарязва на парчета с дебелина около 5 мм. Посолява се, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещено олио. Оставя се на страни.
Внимавайте да не го препържите, защото ще стане много твърд!
В същата мазнина се задушават с малко вода нарязаните на едри и ивички лук и на кръгчета морков. След като омекнат /около 7-8 минути/ се добавя нарязаната на ивици чушка и дроба.
Готвят се още около пет минути и се свалят от огъня.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Вкусотия, Маги!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих си отмъкнала малко :)
Благодаря Илианка, вземи си колкото искаш :)))
Изтриване