04 декември 2013

Пиле Кетчуп в Крок-Пот

Още една рецепта с пиле, интересна и различна от останалите, които съм публикувала до сега. Но ще се убедите в това, защото продуктите за нея не са много, а и ще ви спести време за приготвянето. Лично аз се разходих, докато "готвих" за вечеря, и това благодарение на Крок-Пот :))) 


Необходими са ви само 5 продукта:
1 цяло пиле или около 1 - 1 и1/2 кг пилешко месо или бутчета
200мл кетчуп
2чл горчица
100гр майонеза
подправка за пиле /използвах на Пикантина 20гр/

Измивате и нарязвате на порции пилето/месото и поставяте в Крок-Пот. Поръсвате с подправката и хубаво натривате с нея пилето.


В купа смесвате кетчупа, горчицата и майонезата, разреждате с 300мл топла вода. Поливате със сместа месото и похлупвате с капака. Включвате уреда на II степен Hight за 4 часа.


Сервирате порция месо, малко сос и 1-2 лъжици варен/печен ориз. Към гарнитурата може да добавите и няколко кръгчета кисели краставички.


Рецептата може да се приготви и в керамичен или огнеупорен съд - слага се в студена фурна и се пече в началото на 200С, после на 150С за около 2 - 2 и 1/2 часа. В този случай е важно да се налее още поне 200мл вода и да се следи да не изври.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Разкош! Страхотно ястие, определено приготвените в Крок пот ястия са много вкусни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много сполучливо се получи наистина, а и така мързеливо с този уред ;)
      Прегръдки и хубава вечер от мен!

      Изтриване