16 ноември 2013

Кюфтета по чирпански в Крок-Пот

С удоволствие ви представям този чудесен уред за бавно готвене Crock-Pot! Много удобно, много вкусно, много икономично! Спестява време, а това е важно за днешния забързан живот. Да не забравяме и че вкусната храна се готви бавно :)


При първия ми опит да опека ярешко месо в Crock-Pot, соса остана рядък, но за компенсация стана вкусен! Няма да пиша рецепта сега за това / по-нататък ще е, защото ще търпи промяна /, а само снимка ще покажа:


Вторият ми опит бе успешен и с удоволствие ще го споделя. Популярно ястие, но все не намирах време да споделя тук рецептата му. Ето че сега вече имам и два начина на приготвянето му :)


Продукти:
1 глава лук
1 морков
500гр картофи
2 червени чушки
300мл доматен сок
1чл червен пипер
сол колкото прецените, защото готовата кайма е осолена
магданоз, целина
щипка чубрица
3-4 сл олио
600мл вода

Нарязвате на дребно лука и моркова,  слагате ги  в Crock-Pot. Към тях добавяте и доматения сок, подправките, водата и разбъркайте за да се смеси добре. Уреда включете за 6 часа на I степен Low.


Продукти за кюфтетата:
700гр кайма смес
1/2 глава кромид лук
щипка чубрица, млян чер пипер

На втория час се добавете оформените на топки кюфтета, оваляни в брашно, заедно с нарязаните на едро чушки и на кубчета картофите, размитите с вода 2-3сл брашно. Долейте още 100мл топла вода. Внимателно разбъркайте и оставете да се готви. 
Не съм дозапичала ястието в обикновена фурна, но ако искате може да го направите. Затоплете фурната предварително и поставете САМО керамичния съд в нея.



Приготвяне в традиционна тенджера

Нарязвате лука и моркова, задушавате с малко олио, червен пипер и вода. След като омекнат добавяте доматения сок, подправките и доливате гореща вода. Слагате оформените на топки кюфтета, оваляни предварително в брашно. След 20 минути слагате картофите на кубчета и едро нарязаните чушки. Ако има нужда се налива още гореща вода, в зависимост колко сос искате да има. Когато всички продукти за готови / приблизително след 10 минути / сгъстявате с размито брашно.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

11 коментара:

  1. Чудно и вкусно! Този крок- пот ми прилича на вълшебна пръчица, или по-скоро на вълшебна тенджерка:) Какви вкусотии само излизат от него! Със здраве да си го ползвате и много вкусни ястия да си сготвите!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Маги, да ти е честита полезната придобивка! :) Много вкусно си сготвила в нея.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета, наистина е като вълшебна тази тенджерка - "готвя" докато спя, докато съм на работа....на това отгоре и е вкусно!

    Прегръдки от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честита придобивка Маги, със здраве да си готвиш в нея.

    ОтговорИзтриване
  5. Незнаех,че имаш крок пот.Със здраве да си го ползваш.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Боби, изключително удобен и икономичен уред :)

      Изтриване
  6. Здравейте, на коя степен слагате Крок пота и за колко време?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, както съм описала в рецептата, общо ястието се готви на 1 степен за 6 часа. На втрория се добавят кюфтетата. Ако искате на 2 степен да готвите, времето се променя на 4 часа.
      Поздрави, Маги

      Изтриване
  7. Отговори
    1. И споделете вашият вариант, мнението е важно за мен! Може да качите снимка във Фен страницата на блога във Фейсбук :)

      Изтриване