Лесен и бърз аламинут :)))
200гр кус кус /половин пакет/
4-5 печени чушки, обелени
150г извара /натрошено сирене/
1 домат
2 яйца, разбити
сол, зехтин/олио, риган
може сложите и пресен магданоз
Докато варите кус кус-а, нарязвате чушките и домата на дребно и ги слагате в намаслена тавичка /размерите на моята са 20х30см/, добавяте сиренето и яйцата. Отцеждате сварения кус кус и също прибавяте в тавичката. Посолявате ако има нужда, поръсвате една - две щипки риган и 2-3сл зехтин, чаша вода и разбърквате добре.
Печете на умерена фурна /на 180С е в моята печка/ докато се зачерви, приблизително 20-30 минути.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Ммм, Маги! Това изглежда невероятно вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Уау Маги това ме грабна, страхотен е този кус - кус и снимките са така примамливи. Много ми хареса рецептата веднага си я копвам....
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря ви Зори и Елена, лесно се приготвя и може да добавите и още нещо от себе си! Синът ми, който не обича чушки, омете една чиния :))))
ОтговорИзтриванеМаги, много опитмистично, а и вкусно звучи този кус-кус, Маги :) И аз си имам тук един младеж, който твърди, че никак не обича чушки (и не само тях), но пък просто обожава кус-кус и паста въобще. Чудесно изглежда предложението ти, може пък да успея да го излъжа :)
ОтговорИзтриванеМария, дано успееш да накараш младежа все пак да опита чушки, независимо дали са по тази рецепта! Благодаря ти много :))))
ОтговорИзтриванеТова е страхотно вкусно!По подобен начин оползотворих едни изостанали букатини,та затова съм толкова убедена де!
ОтговорИзтриванеНевероятно съблазнително е станало ястието ти с тези чушки,а за аромата се досещам,че е божествен!
Непременно ще го направя,когато пак ми остане паста!
Поздрави,мила Маги!
Тъкмо мушнах тази прелест във фурната.Изглежда,че ще е много вкусно.Поздрави,Мария!
ОтговорИзтриванеМария, хареса ли ви тази запеканка, сподели и снимки във фен страницата във фейсбук :)
Изтриване