Сега, когато започнахме да хапваме туршийките, ще ви споделя една рецепта. Не е крайно различна от обичайните, продуктите са си стандартни. Разликата е в подреждането им в буркана.  
Използвах: зелка, краставица, камби/стават и червени чушки/, моркови, целина, чесън, зърна чер пипер, сол, захар, оцет. 
Зеленчуците се почиства, измиват и нарязват на дребно. Объркват се. 
Листата на зелето се отделят внимателно.
 Във всяко едно се слагат по 1-2 лъжици от зеленчуците и се завива сарма.
 Подреждат се в буркани, слагат се подправките - за компотен буркан /тип омния/ са: 1сл сол, 2сл захар, 4сл оцет, 2 аспирина /хубаво е да се счукат, за да се разтворят по-бързо/. Налива се студена вода до гърлото на буркана, запечатва се и се оставя обърнат. 
Обръща се всеки ден в разстояние от 4-5 дена, докато се разтворят всички подправки. 
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
 








 
Маги, много оригинално предложение за туршия. Хареса ми.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятни почивни дни
И на мен ми допада идеята ти,Маги!Практично и разнообразно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много ви благодаря, мога да кажа че тази година подкараме първо този модел туршии и свършиха :)
ОтговорИзтриванеЩе я опитаме с колежката :)
ОтговорИзтриванеот Бени