Различен вид на мусака, получава се много оригинално ястие:)
Продукти:
700 г свинско месо, 700 г картофи
2 глави лук, 1 бр. домат, 6 бр. яйца, 1/2 ч.ч. мазнина
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава с мазнината за около 40-50 минути. Добавят се ситно нарязания лук, солта, червения и черния пипер. След като омекне, лукът се изсипва в тава, прибавят се нарязаните на малки кубчета картофи, настъргания домат, чубрицата, налива се 1 ч.ч. гореща вода. Разбърква се и се пече в умерена фурна.
В опечената мусака се правят леки вдлъбнатинки и във всяка се чуква по едно яйце от ниско, поръсва се с малко мазнина и се запича, докато се втвърди белтъка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар