28 октомври 2010

Пандишпанено руло

Една сутрин случайно се загледах в предаването на Иван Звездев по бтв. Една баба правеше руло, което стана много бързо за мое учудване! Понеже не успях да си запиша рецептата посетих личния сайт zvezdev.com. Благодаря на тази баба за рецептата, която със сигурност ще изплзвам много пъти!



Необходими продукти:

За блата:
4 яйца
8 с.л. захар
2 с.л. брашно
1 бакпулвер /2 ч.л./

конфитюр по избор
1 ч.ч. орехи 

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, постепенно се прибавят предварително смесеното брашно с бакпулвера. Изсипват се в тава, която е постлана хартия за печене.  Блата се пече в загрята фурна, на 180С за около 10-15 минути. Блата се обръща с изпечената част отдолу, намазва се с конфитюра и се поръсва със счуканите орехи. Рулото се поръсва с пудра захар.



Рецептата за мен е като базова - може да направят варианти с какао, с крем вместо конфитюр, с глазура...и т.н. Много вкусно и бързо :):):)


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Само 2 суп.л.брашно ли се слагат в рулото?






    0















    0

    ОтговорИзтриване
  2. Да, само 2сл се слагат :) И аз се зачудих, но все пак гледах как гостенката на Звездев го приготви. Пекох го в тавичка с размери 30х20см.

    ОтговорИзтриване
  3. Направих го,стана много вкусно!Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да се залее с глазура, вместо да се поръсва с пудра захар.

      Благодаря ти отново Мария :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...