22 октомври 2010

Кървавица в гювеч



Когато си купя някакъв продукт, който не ми харесва или не е приготвен както трябва, винаги го изпозлвам за някакво ястие - т.е.облагородявам го. Та така и в този случай - в тази кървавица имаше освен сварен ориз /както си е по рецепта/, и суров счукан ориз, който хрупа ужасно като се яде :(  Реших все пак си я хапнем, но в по-различен вариант, и в съвсем готов вид. Сварих я в тенджера за около 15 минути - токова му трябваше на ориза.  И ето продължението на това измислено ястие:

Продуктите, които използвах:
1кг кървавица
3 глави лук
2 сварени моркова
2 домата - настъргани
4-5 печени и обелени чушки
4-5 сварени и обелени картофа
сол, магданоз, целина, олио

Начина, по който приготвих:
В намаслен глинен гювеч сложих нарязаните продукти и ги обърках добре. Налях 2 чаши вода и поръсих с 3-4сл олио.



Захлупих гювеча и го поставих в студена фурна /така се постъпва с всички глинени съдове/. Пекох го на 200С за около час. Червеното вино е идеалното питие за това ястие:)



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Анонимен20/8/13 13:24

    Много интересно и оригинално!Поздравления за идеята!Задължително ще пробвам.А дали ще се получи в йенска тенджера?-Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, ще се получи със сигурност, но все пак е стъкло...в керамичен съд вкусът е много по-добър!
      Благодаря ти Мария, спокойна нощ!

      Изтриване