Когато си купя някакъв продукт, който не ми харесва или не е приготвен както трябва, винаги го изпозлвам за някакво ястие - т.е.облагородявам го. Та така и в този случай - в тази кървавица имаше освен сварен ориз /както си е по рецепта/, и суров счукан ориз, който хрупа ужасно като се яде :( Реших все пак си я хапнем, но в по-различен вариант, и в съвсем готов вид. Сварих я в тенджера за около 15 минути - токова му трябваше на ориза. И ето продължението на това измислено ястие:
Продуктите, които използвах:
1кг кървавица
3 глави лук
2 сварени моркова
2 домата - настъргани
4-5 печени и обелени чушки
4-5 сварени и обелени картофа
сол, магданоз, целина, олио
Начина, по който приготвих:
В намаслен глинен гювеч сложих нарязаните продукти и ги обърках добре. Налях 2 чаши вода и поръсих с 3-4сл олио.
Захлупих гювеча и го поставих в студена фурна /така се постъпва с всички глинени съдове/. Пекох го на 200С за около час. Червеното вино е идеалното питие за това ястие:)
Много интересно и оригинално!Поздравления за идеята!Задължително ще пробвам.А дали ще се получи в йенска тенджера?-Мария
ОтговорИзтриванеДа, ще се получи със сигурност, но все пак е стъкло...в керамичен съд вкусът е много по-добър!
ИзтриванеБлагодаря ти Мария, спокойна нощ!