21 октомври 2010

Чомлек по овчарски

Рецептата открих в списание Вкусотии в чинии, авторката и е Цветана Сандова. Много е добра, затова ще я споделя с вас :)



Продукти:
1 кг свинско месо
3 глави лук
1 глава чесън
2 бр. моркови
200 г гъби
300 г пресен колбас
500 г картофи
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
магданоз
сол на вкус
1 ч.ч. бяло вино
100 мл олио

Приготвяне:

Месото се реже на хапки и се осолява леко.


В дълбока купа се нарязват лукът, чесънът, морковите - на колелца, гъбите на ивички, колбасът на кубчета, като се разбъркват хубаво с чубрицата, червения и  черния пипер и магданоза.



Дъното на намаслен гювеч се нареждат ред месо, ред от сместа, като се завършва със смес. Всичко се залива с бялото вино, олиото и 150 мл вода. Похлупва се и се пече в умерена фурна 2 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар