13 октомври 2010

Маринован патладжан

С доста резерви се реших да приготвя патладжан за зимата в бурканчета - досега винаги слагам печен във фризера. Оказа се, че опита ми е доста успешен! Мисля, че и с тиквички ще се получи много добре! Количеството в оригиналната рецепта е различно от това, което аз приготвих. Ще я споделя с вас, оригинала го взех от  тук.



Необходими продукти:
2,5 кг патладжан
200 мл олио
300 мл оцет
150 г захар
100 г сол
3 глави чесън
черен пипер на зърна
копър
магданоз

Начин на приготвяне:
Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см, посолява  се и се оставя да се отцеди горчивата вода. 



След това се бланшира в кипналата марина - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър. Заливат се с изстиналата марина, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар