28 октомври 2010

Свински пържоли с бира


Опитах тези великолепни пържолки в едни приятели /благодаря Крис:)/ и им станах голям фен! Приготвят се лесно, само че задължително трябва да се използва месо от врат, защото иначе стават сухи.


И така, както вече писах, използват се пържоли от свински врат/около 6 броя/, не се начукват, само се овкусяват с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Нареждат се в тава, налива се около 100мл бира и вода, колкото е необходимо да се покрие месото. Пекат се в  загрята фурна на 200 С за около 2 часа, накрая се обръщат и се запичат за още 10 минути.





Много са вкусни, стават крехки и сочни!
А гарнитурата към тях е по ваш избор.
Опитайте и ще се уверите:)

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Анонимен12/9/12 18:51

    Сигурно има лек горчив вкус. Пияни пържоли :)

    от Бени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, изобщо не стават горчиви, очарователни са ;)

      Изтриване
  2. Анонимен23/11/12 09:51

    Току що ги метнах във фурната.Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано са ви допаднали, аз много ги харесвам :)

      Изтриване
  3. Обожавам ястия с бира... а как ухае само докато се приготвя.. ммм <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е ☺ Да ви е сладко!
      Поздрави и хубав ден от мен, Маги ☺

      Изтриване