20 октомври 2010

Сладкиш *Ненаситната монахиня*

Класически сладкиш, който предполагам всички много харесват. Лично аз имам рецептата и от поне двайсетина години от една моя братовчедка от Плевен. Но съм чела и други варианти, затова ще споделя този, който имам и приготвям.



Продукти:
7 яйца /отделят се 2 белтъка/
1чч захар
1чч брашно
1 бакпулвер или 1чл сода бикарбонат
може да се добави ванилия

Приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер за около 5 минути, добавя се захарта и се разбива още докато стане на пяна. Брашното смесено с бакпулвера/содата/ се смесват и се прибавят към яйчната смес като се бърка с лъжица, докато стане гладка смес. Изсипва се в тава, която е предварително намаслена и набрашнена и се пече в загрята фурна на средна скара на 170С. 
Приготвя се сироп от : 1ч захар, 1ч вода, 125г краве масло и 2сл какао. След като блата изстине се надупчва с химикал и се залива с горещия сироп. Отгоре се намазва с разбитите с малко захар белтъци и се украсява по желание.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Анонимен14/3/11 16:35

    Страхотен сладкиш е, само че в сиропа се слагат 2лъжици ром, може коняк. Оригиналното заглавие е Жадната монахиня

    ОтговорИзтриване
  2. Да наистина сладкиша е страхотен, може да има и други имена, а ром не слагам, защото не съм си купувала :))))

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за рецептата! Стана страхотен сладкиш. Със сигурност ще опитам и други рецепти от тук.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че сте останали доволни от сладкиша! Мисля че ще намерите и други рецепти, които да ви допаднат!
      Поздрави, Маги

      Изтриване