Пилешки дробчета на тиган

Да започнем годината подобаващо с един много традиционен аламинут, а също така и страхотно мезе през лятото за бира, а през зимата за вино :))) Не съм споменала в заглавието "пържени", защото те определено се задушават - самите дробчета си пускат течност.




Половин килограм пилешко дробчета се измиват. нарязват на две и се посоляват / може по желание да се добави и млян чер пипер/.


 Отцеждат се добре от водата най-добре в гивгир, и се изсипват в тиган със сгорещено олио. Пържат се като се разбъркват от време на време. Готвя на газ и силата на пламъка ми е средна, преценете сами това ако използвате електрически котлон/може би 3-та от 4-ри степени/.


Необходими са около 20-25 минути за да са готови, затова малко преди това /5 минути/ се добавят 2 глави кромид лук и се поръсва със шарена сол или подправка за дреболии.





Понякога добавям и нарязана на ивички сурова чушка - тя добавя аромата си и ги овкусява много добре! 


 Тигана се отмества от котлона и се оставя покрит с капак да се задушат дробчетата. Сервират се в чиния поръсени с нарязан пресен магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Ох, че обичам такива дробчета! Супер са станали, Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм, единствените ми любими дреболии! Други не кусвам, но за пилешки дробчета умирам. С лук,без лук, по селски, с кашкавал поръсени, панирани- дробчета да са. Твоите са много апетитни и изкушаващи. И ми напомни, че имам един пакет във фризера, стига е отлежавал.

    ОтговорИзтриване
  3. Присъединявам се към любителите на пилешки дробчета! Много ги обичам, но понеже трябва да си ги хапвам сама, рядко ги правя :) Поздрави и хубава вечер, Маги!

    ОтговорИзтриване
  4. ММММ..любимо... но аз ги пека на фурна ,но и по твоя начин много ми допадна и ще ги пробвам непремено.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. traiana,ninfil,Габи,zi4e, благодаря ви! Зиче, на мен ми стана интересно как ще станат на фурна, и така ще ги приготвя следващия път :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Маги, допълвам групата....чудесни са ти дробчетата. За събота вече знам какво ще е у дома...дробчета - вариант "Маги"...
    Поздрави и спорен ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  7. Маги , пилешките дробчета изглеждат много , много вкусно! И аз ще опитам с удоволствие твоята рецепта!
    Желая ти много щастие през цялата година!

    ОтговорИзтриване
  8. Маги, точно в момента в хладилника имам пилешки дробчета. Не обичам само миризмата им, но иначе на вкус са фантазия. Непременно ще ги приготвя, но без лук :)

    ОтговорИзтриване
  9. Радвам се, че ви допада моят вариант! tutulina, Albena Weibel, Ани, благодаря ви :)

    ОтговорИзтриване
  10. Изглеждат вълшебно! Мога ли да попитам каква е тази подправка за дреболии? Не съм я срещала в супермаркетите, не че съм я търсила специално... И аз винаги имам едни дробчета във фризера. Когато няма какво или се чудя какво да сготвя са ми под ръка, така да се каже :) Бързо, лесно, вкусно - обикновенно ги пека без лук. Но в едно заведение наскоро опитах готвени дробчета с лук като манджичка, много ми харесаха и смятам да пробвам да ги сготвя по този начин, но ме интересуват подправките.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря, и ние много ги обичаме и са добро решение при липса на време :) А подправката е купена от магазина, фирмите които произвеждат имат такива миксове за разни меса.
    Моята съдържа:чер пипер, лют червен,кимион, чубрица,мащерка, кориандър,джинджифил,лук, чесън, куркума, сол, дафинов лист, бахар, сминдух. Поне това пише на опаковката!

    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  12. Тази вечер ще опитаме от твоите дробчета :) от сега се облизвам :))

    от Бени

    ОтговорИзтриване
  13. Ще си позволя да препоръчам да се добави 1 червена чушка, ситно нарязана и да се запържат първо лукът и чушките и последно се добавят дробчетата.Запържват се малко за да останат сочни. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за препоръката, ще се пробва - определено чушката ще придаде аромат :)))

      Изтриване
    2. 5-6 glavi lik nariazani na polumeseci se zadu6avat v tigan4eto,pribavete 2 morkova nariazani s bela4kata za kartofi,3-4 gabki i nakraia drob4etata do gotovnost.Da Vi e sladko.

      Изтриване
    3. Днешната вечеря..ще е отново от прекрасните ти рецепти, Маги!

      Този вариант на пилешките дробчета, ни стана любим е ...сега се хващам именно с тях.

      Прегръдки: Бени

      Изтриване
  14. spored men parvo se zadu6ava luka,a sled tova drob4etata,za6toto lukat ostava surov

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако харесвате лука да е омекнал повече го сложете в началото. Ние го предпочитаме леко хрупкав, затова го режа по-едро и го слагам накрая :)

      Изтриване
  15. Mnogo lesno I vkusno stanaha,merci mnogo za receptata ! usmivki

    ОтговорИзтриване
  16. eheee mn qko v momenta gi bichim pret kompa :D

    ОтговорИзтриване
  17. Много лесна и вкусна рецепта, направих ги тази вечер - благодаря!

    Виолета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря Виолета, често ги приготвям - в къщи ги харесваме много :)

      Приятен ден ви пожелавам!

      Изтриване
  18. Както винаги , всичко е на ниво ! Успехи ! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар