04 януари 2012

Пилешки дробчета на тиган

Да започнем годината подобаващо с един много традиционен аламинут, а също така и страхотно мезе през лятото за бира, а през зимата за вино :))) Не съм споменала в заглавието "пържени", защото те определено се задушават - самите дробчета си пускат течност.




Половин килограм пилешко дробчета се измиват. нарязват на две и се посоляват / може по желание да се добави и млян чер пипер/.


 Отцеждат се добре от водата най-добре в гивгир, и се изсипват в тиган със сгорещено олио. Пържат се като се разбъркват от време на време. Готвя на газ и силата на пламъка ми е средна, преценете сами това ако използвате електрически котлон/може би 3-та от 4-ри степени/.


Необходими са около 20-25 минути за да са готови, затова малко преди това /5 минути/ се добавят 2 глави кромид лук и се поръсва със шарена сол или подправка за дреболии.





Понякога добавям и нарязана на ивички сурова чушка - тя добавя аромата си и ги овкусява много добре! 


 Тигана се отмества от котлона и се оставя покрит с капак да се задушат дробчетата. Сервират се в чиния поръсени с нарязан пресен магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

25 коментара:

  1. Ох, че обичам такива дробчета! Супер са станали, Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм, единствените ми любими дреболии! Други не кусвам, но за пилешки дробчета умирам. С лук,без лук, по селски, с кашкавал поръсени, панирани- дробчета да са. Твоите са много апетитни и изкушаващи. И ми напомни, че имам един пакет във фризера, стига е отлежавал.

    ОтговорИзтриване
  3. Присъединявам се към любителите на пилешки дробчета! Много ги обичам, но понеже трябва да си ги хапвам сама, рядко ги правя :) Поздрави и хубава вечер, Маги!

    ОтговорИзтриване
  4. ММММ..любимо... но аз ги пека на фурна ,но и по твоя начин много ми допадна и ще ги пробвам непремено.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. traiana,ninfil,Габи,zi4e, благодаря ви! Зиче, на мен ми стана интересно как ще станат на фурна, и така ще ги приготвя следващия път :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Маги, допълвам групата....чудесни са ти дробчетата. За събота вече знам какво ще е у дома...дробчета - вариант "Маги"...
    Поздрави и спорен ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  7. Маги , пилешките дробчета изглеждат много , много вкусно! И аз ще опитам с удоволствие твоята рецепта!
    Желая ти много щастие през цялата година!

    ОтговорИзтриване
  8. Маги, точно в момента в хладилника имам пилешки дробчета. Не обичам само миризмата им, но иначе на вкус са фантазия. Непременно ще ги приготвя, но без лук :)

    ОтговорИзтриване
  9. Радвам се, че ви допада моят вариант! tutulina, Albena Weibel, Ани, благодаря ви :)

    ОтговорИзтриване
  10. Изглеждат вълшебно! Мога ли да попитам каква е тази подправка за дреболии? Не съм я срещала в супермаркетите, не че съм я търсила специално... И аз винаги имам едни дробчета във фризера. Когато няма какво или се чудя какво да сготвя са ми под ръка, така да се каже :) Бързо, лесно, вкусно - обикновенно ги пека без лук. Но в едно заведение наскоро опитах готвени дробчета с лук като манджичка, много ми харесаха и смятам да пробвам да ги сготвя по този начин, но ме интересуват подправките.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря, и ние много ги обичаме и са добро решение при липса на време :) А подправката е купена от магазина, фирмите които произвеждат имат такива миксове за разни меса.
    Моята съдържа:чер пипер, лют червен,кимион, чубрица,мащерка, кориандър,джинджифил,лук, чесън, куркума, сол, дафинов лист, бахар, сминдух. Поне това пише на опаковката!

    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/3/12 11:25

    Тази вечер ще опитаме от твоите дробчета :) от сега се облизвам :))

    от Бени

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/7/12 14:03

    Ще си позволя да препоръчам да се добави 1 червена чушка, ситно нарязана и да се запържат първо лукът и чушките и последно се добавят дробчетата.Запържват се малко за да останат сочни. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за препоръката, ще се пробва - определено чушката ще придаде аромат :)))

      Изтриване
    2. Анонимен9/9/12 15:06

      5-6 glavi lik nariazani na polumeseci se zadu6avat v tigan4eto,pribavete 2 morkova nariazani s bela4kata za kartofi,3-4 gabki i nakraia drob4etata do gotovnost.Da Vi e sladko.

      Изтриване
    3. Анонимен16/9/14 16:20

      Днешната вечеря..ще е отново от прекрасните ти рецепти, Маги!

      Този вариант на пилешките дробчета, ни стана любим е ...сега се хващам именно с тях.

      Прегръдки: Бени

      Изтриване
  14. Анонимен27/7/13 16:56

    spored men parvo se zadu6ava luka,a sled tova drob4etata,za6toto lukat ostava surov

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако харесвате лука да е омекнал повече го сложете в началото. Ние го предпочитаме леко хрупкав, затова го режа по-едро и го слагам накрая :)

      Изтриване
  15. Анонимен3/10/13 05:43

    Mnogo lesno I vkusno stanaha,merci mnogo za receptata ! usmivki

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/3/14 17:30

    eheee mn qko v momenta gi bichim pret kompa :D

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/5/14 00:37

    Много лесна и вкусна рецепта, направих ги тази вечер - благодаря!

    Виолета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря Виолета, често ги приготвям - в къщи ги харесваме много :)

      Приятен ден ви пожелавам!

      Изтриване
  18. Както винаги , всичко е на ниво ! Успехи ! :)

    ОтговорИзтриване