Да започнем годината подобаващо с един много традиционен аламинут, а също така и страхотно мезе през лятото за бира, а през зимата за вино :))) Не съм споменала в заглавието "пържени", защото те определено се задушават - самите дробчета си пускат течност.
Половин килограм пилешко дробчета се измиват. нарязват на две и се посоляват / може по желание да се добави и млян чер пипер/.
Отцеждат се добре от водата най-добре в гивгир, и се изсипват в тиган със сгорещено олио. Пържат се като се разбъркват от време на време. Готвя на газ и силата на пламъка ми е средна, преценете сами това ако използвате електрически котлон/може би 3-та от 4-ри степени/.
Необходими са около 20-25 минути за да са готови, затова малко преди това /5 минути/ се добавят 2 глави кромид лук и се поръсва със шарена сол или подправка за дреболии.
Понякога добавям и нарязана на ивички сурова чушка - тя добавя аромата си и ги овкусява много добре!
Понякога добавям и нарязана на ивички сурова чушка - тя добавя аромата си и ги овкусява много добре!
Тигана се отмества от котлона и се оставя покрит с капак да се задушат дробчетата. Сервират се в чиния поръсени с нарязан пресен магданоз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Ох, че обичам такива дробчета! Супер са станали, Маги!
ОтговорИзтриванеМмммм, единствените ми любими дреболии! Други не кусвам, но за пилешки дробчета умирам. С лук,без лук, по селски, с кашкавал поръсени, панирани- дробчета да са. Твоите са много апетитни и изкушаващи. И ми напомни, че имам един пакет във фризера, стига е отлежавал.
ОтговорИзтриванеПрисъединявам се към любителите на пилешки дробчета! Много ги обичам, но понеже трябва да си ги хапвам сама, рядко ги правя :) Поздрави и хубава вечер, Маги!
ОтговорИзтриванеММММ..любимо... но аз ги пека на фурна ,но и по твоя начин много ми допадна и ще ги пробвам непремено.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
traiana,ninfil,Габи,zi4e, благодаря ви! Зиче, на мен ми стана интересно как ще станат на фурна, и така ще ги приготвя следващия път :)))
ОтговорИзтриванеМаги, допълвам групата....чудесни са ти дробчетата. За събота вече знам какво ще е у дома...дробчета - вариант "Маги"...
ОтговорИзтриванеПоздрави и спорен ден
Нора
Маги , пилешките дробчета изглеждат много , много вкусно! И аз ще опитам с удоволствие твоята рецепта!
ОтговорИзтриванеЖелая ти много щастие през цялата година!
Маги, точно в момента в хладилника имам пилешки дробчета. Не обичам само миризмата им, но иначе на вкус са фантазия. Непременно ще ги приготвя, но без лук :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада моят вариант! tutulina, Albena Weibel, Ани, благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат вълшебно! Мога ли да попитам каква е тази подправка за дреболии? Не съм я срещала в супермаркетите, не че съм я търсила специално... И аз винаги имам едни дробчета във фризера. Когато няма какво или се чудя какво да сготвя са ми под ръка, така да се каже :) Бързо, лесно, вкусно - обикновенно ги пека без лук. Но в едно заведение наскоро опитах готвени дробчета с лук като манджичка, много ми харесаха и смятам да пробвам да ги сготвя по този начин, но ме интересуват подправките.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, и ние много ги обичаме и са добро решение при липса на време :) А подправката е купена от магазина, фирмите които произвеждат имат такива миксове за разни меса.
ОтговорИзтриванеМоята съдържа:чер пипер, лют червен,кимион, чубрица,мащерка, кориандър,джинджифил,лук, чесън, куркума, сол, дафинов лист, бахар, сминдух. Поне това пише на опаковката!
Хубав ден :)
Тази вечер ще опитаме от твоите дробчета :) от сега се облизвам :))
ОтговорИзтриванеот Бени
Ще си позволя да препоръчам да се добави 1 червена чушка, ситно нарязана и да се запържат първо лукът и чушките и последно се добавят дробчетата.Запържват се малко за да останат сочни. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за препоръката, ще се пробва - определено чушката ще придаде аромат :)))
Изтриване5-6 glavi lik nariazani na polumeseci se zadu6avat v tigan4eto,pribavete 2 morkova nariazani s bela4kata za kartofi,3-4 gabki i nakraia drob4etata do gotovnost.Da Vi e sladko.
ИзтриванеДнешната вечеря..ще е отново от прекрасните ти рецепти, Маги!
ИзтриванеТози вариант на пилешките дробчета, ни стана любим е ...сега се хващам именно с тях.
Прегръдки: Бени
spored men parvo se zadu6ava luka,a sled tova drob4etata,za6toto lukat ostava surov
ОтговорИзтриванеАко харесвате лука да е омекнал повече го сложете в началото. Ние го предпочитаме леко хрупкав, затова го режа по-едро и го слагам накрая :)
ИзтриванеMnogo lesno I vkusno stanaha,merci mnogo za receptata ! usmivki
ОтговорИзтриванеeheee mn qko v momenta gi bichim pret kompa :D
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко тогава :)
ИзтриванеМного лесна и вкусна рецепта, направих ги тази вечер - благодаря!
ОтговорИзтриванеВиолета
И аз благодаря Виолета, често ги приготвям - в къщи ги харесваме много :)
ИзтриванеПриятен ден ви пожелавам!
Както винаги , всичко е на ниво ! Успехи ! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, приятна вечер от мен :)
Изтриване