07 септември 2010

Кюфтета фрикасе

Тази рецепта съм я научила от майка ми, която беше много добра кулинарка! По същият начин може да се приготви и с пиле.
 


Необходими продукти:
700г кайма, 1кч ориз, 1 глава лук, 1 морков, 4-5сл брашно, 3-4сл олио, 250мл прясно мляко/или кисело/, 2 жълтъка, сока от 1лимон, щипка чубрица, 10 зърна чер пипер, 1 дафинов лист, сол

Начин на приготвяне:
От каймата, сварения ориз и чубрицата се приготвят кюфтенца/на мен ми излязоха 17 броя/, които се сваряват заедно с лука, моркова, черния пипер и дафиновия лист. Кюфтенцата се изваждат, а бульона се прецежда.
В друга тенджера брашното се запържва с олиото и се разрежда с бульона, като се налива на части. Сосът се бърка постоянно, за да стане гладък. Към него се прибавят разбитите жълтъци, млякото и лимоновия сок. След като заври се сваля от котлона и в него се пускат кюфтенцата.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...