26 септември 2010

Пълнен заек

Заешкото месо е много крехко и вкусно, а когато е домашно - още повече! В повечето случай го приготвям печено, но сега реших да го напълня. Ще споделя как го приготвих.



Продукти:
1 заек
200гр ориз
2-3 глави лук
1 морков
3-4 гъби /печурки/
сол, чубрица, чер пипер
2сл червен пипер, 3сл брашно, олио

Приготвяне:
Гъбите се  нарязват на тънки парчета и се запържват с сгорещено олио. Лукът и моркова се нарязват на ситно, добавят се при гъбите, долива се чаша вода и се задушават за около 10 минути. Към тях се изсипва измития ориз, посолява не на вкус, поръсва се с малко чубрица и чер пипер. Задушава се докато ориза стане полуготов, като се долива по малко вода.



С тази плънка се пълни заека/сложен в тава/




 зашива се и се намзва с паста, приготвена от брашното, червения пипер, малко чер пипер и чубрица, размити  с вода.


 След това се поръсва с олио, наливат се 2 чаши вода в тавата, покрива се с фолио и се пече 2,30 -3 часа на 200С. Сервирах го с печени картофи.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Анонимен7 юни 2013 г., 12:38

    Поздравления за хубавата рецепта. Получи се страхотно!
    Зара

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зара, с този заек успях да нагостя десет души! Може да се добавят и други подправки, но всеки си решава кои :)

      Поздрави и спокойна съботна вечер!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...