Продукти:
1 заек
200гр ориз
2-3 глави лук
1 морков
3-4 гъби /печурки/
сол, чубрица, чер пипер
2сл червен пипер, 3сл брашно, олио
Приготвяне:
Гъбите се нарязват на тънки парчета и се запържват с сгорещено олио. Лукът и моркова се нарязват на ситно, добавят се при гъбите, долива се чаша вода и се задушават за около 10 минути. Към тях се изсипва измития ориз, посолява не на вкус, поръсва се с малко чубрица и чер пипер. Задушава се докато ориза стане полуготов, като се долива по малко вода.
зашива се и се намзва с паста, приготвена от брашното, червения пипер, малко чер пипер и чубрица, размити с вода.
След това се поръсва с олио, наливат се 2 чаши вода в тавата, покрива се с фолио и се пече 2,30 -3 часа на 200С. Сервирах го с печени картофи.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Поздравления за хубавата рецепта. Получи се страхотно!
ОтговорИзтриванеЗара
Благодаря Зара, с този заек успях да нагостя десет души! Може да се добавят и други подправки, но всеки си решава кои :)
ИзтриванеПоздрави и спокойна съботна вечер!