25 септември 2010

Торта Ала Вероника

Искам първо да благодаря на Вероника, за идеята която взаимствах от нейната рецепта за торта Нутела! Направих някои промени, получи се страхотно вкусна и лека торта, а поводът беше 18-ят рожден ден на дъщеря ми :)



Ето продуктите, които използвах: 
За блата - 4 яйца, 1чч захар, 1чч брашно, 1 бакпулвер и ванилия.
За крема - 500мл течна сладкарска сметана, 3-4сл течен шоколад, 1 пакетче крема сирене/125гр/, 4-5сл пудра захар

Разбих яйцата с миксер, добавих захарта и продължих да разбивам около 5 минути. После сипвах брашното/смесено с бакпулвера и ванилията/ по малко, като разбърквах с лъжица. докато се получи гладка хомогенна смес. Изсипах в намаслена и набрашнена тава, и пекох в загрята фурна на 160-170С на средна скара, около 30 минути - проверявам винаги с клечка за готовност. След като изстина го разрязах надлъжно на две.


Приготвяне на крема: 
Сметаната разбих с миксер докато се втвърди, после добавих един по един от останалите продукти, като разбивах добре след всеки.


Сглобяване на тортата:
Първия блат сиропирах с посладено топло мляко, намазах с крем, наредих кръгчета банани, и пак намазах с крем.


 Отгоре сложих другия блат, сиропирах го също с мляко


 и с останалия крем намазах цялата торта.




Украсих я с захарни пръчици и шоколадов топинг, но може да се настърже шоколад или да  се поръси с ядки.  Много е вкусна, опитайте я! Следващия път ще сложа какао в блатовете, за да е по-шоколадова :)


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Благодаря Бени! Мисля че може да се направят 3 блата с тия продукти, защото малко големички идват двата :))))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...