12 февруари 2019

Свински пържолки в зелев лист

Това е вариант на обичаните от много сарми, но в рецептата каймата е заместена от цели малки свински вратни пържолки. Добро предложение е, ако не сте се справили с нарязаването на врата на стандартните порции... и при мен така се получи 😉😉😉


Продуктите: свински вратни пържоли, овкусени със сол, джинджифил на прах, чесън на гранули, куркума, червен пипер, салвия, соев сос и олио.


Приготвянето: подправките се разнасят равномерно върху порциите. Всяка пържола се завива в зелев лист, подреждат се една до друга в тава. Поръсват се с олио и се поръсват с чубрица.


Запичат се във фурна под фолио за 2 часа на 180С без включен вентилатор. След махане на фолиото се пекат още около 10 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

3 коментара:

  1. Страхотна рецепта за зимата. Идеална за посрещане на гости по време на коледните и новогодишни празници. Благодаря за идеята! Вече нямам търпение да опитам.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна зимна рецепта с много протеин. Браво, комбинацията наистина е много хубава между пържолатаи зелето.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, кпмбинацията е изключително вкусна :)

      Изтриване