Срещам много рецепти за приготвяне на всякакъв вид месо с горчица. Реших и аз да опитам как ще се получи с пиле. Резултатът - много сполучлив! Горчицата не се усеща директно, а допринася за общия много добър вкус на месото.
И така, леко посолих пилето /използвах 1/2 пиле порода бройлер - излезе около 1,5кг!/, натрих го с червен пипер. После хубаво го омазах с 4-5сл горчица и малко Уни сос/ става и соев/. Поръсих леко отгоре му 2-3 лъжици олио. Сложих го в тавичка, налях чаша вода /за сосче/, покрих го с фолио и го пекох в загряна фурна на 200С за 2 часа.
Гарнитура - каквато предпочитате според сезона.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Гарнитура - каквато предпочитате според сезона.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар