18 септември 2010

Печено пиле с горчица

Срещам много рецепти за приготвяне на всякакъв вид месо с горчица. Реших и аз да опитам как ще се получи с пиле. Резултатът - много сполучлив! Горчицата не се усеща директно, а допринася за общия много добър вкус на месото.



И така, леко посолих пилето /използвах 1/2 пиле порода бройлер - излезе около 1,5кг!/, натрих го с червен пипер. После хубаво го омазах с 4-5сл горчица и малко Уни сос/ става и соев/.  Поръсих леко отгоре му 2-3 лъжици олио. Сложих го в тавичка, налях чаша вода /за сосче/, покрих го с фолио и го пекох в загряна фурна на 200С за 2 часа.
Гарнитура - каквато предпочитате според сезона.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар