15 септември 2010

Печени зеленчуци с доматен сос



Необходими продукти:
4-5 картофа
400г зелен боб
3 моркова
2 глави лук
500мл доматен сок
сол, чубрица, магданоз и целина
зехтин или олио
2сл брашно

Начин на приготвяне:
Зеления боб се почиства, нарязва и сварява в подсолена вода до омекване заедно с нарязания на колелца морков. Картофите се нарязват на резени и се запичат с малко вода и зехтин за кратко.
После към тях се прибавятзеления боб и морковите, нарязания на едро лук, доматения сок и подправките. Брашното се размива с вода и добавя в тавата. Ястието се пече в умерена фурна до готовност - приблизително 30 минути.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар