20 август 2010

Лятна яхния от чушки

Любимата ми лятна манджичка, баба ми я приготвяше като бях при нея през ваканцията. От ловешкия край е рецептата, тук в Търново не я бяха чували!



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
5-6 бр. печени чушки, 2-3 глави лук, 1 бр. морков, 1 бр. голям домат, сирене, 2 ч.л. червен пипер, сол, щипка чубрица, пресни магданоз и целина, 2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът, нарязан на полумесеци и морковът - на дребно, се задушават до омекване с 2-3 с.л. мазнина, червения пипер и малко вода. Добавя се настъргания домат, подправките и се посолява. След около 15-20 минути се долива приблизително 1 л вода, оставя се да поври и след това се добавя размитото с малко вода брашно. Слагат се и обелените печени чушки и ястието се отнема от огъня. При сервиране върху всяка порция се натрошава сирене.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Анонимен30/11/11 13:50

    az s1shto ia pravia no 4ushkite gi nariazvam v1tre v1v iaxniikata

    ОтговорИзтриване
  2. И това е вариант :) Дори по този начин се отделят семките, подходящо за тези, които ги дразнят, благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване