11 септември 2010

Салата с ориз, печени чушки и риган

Попадна ми рецептата за тази салата съвсем случайно. Вече няколко пъти я приготвям, и винаги много ми е вкусна. Ще я споделя с вас :)


* 1 ч.ч. ориз
* сол
* 2 бр. червени чушки, изпечени и обелени
* 2 бр. зелени чушки, изпечени и обелени
* 1/4 ч.ч. зехтин
* 2 с.л. винен оцет
* 1 с.л. дижонска горчица
* 1/2 ч.ч. нарязан на ситно лук
* 1/2 ч.ч. натрошено сирене Фета
* 1/2 ч.ч. нарязани на ситно маслини без костилки
* 3 с.л. нарязан на ситно пресен риган/аз използвах сух/

Ориза се сварява в 1 л подсолена вряща вода докато омекне. Отцежда се (не се изплаква със студена вода) и се изсипва в съд покрит с готварска хартия да изстине. Чушките се нарязват на малки парченца. Горчицата се разбърква с оцета и щипка сол, малко по малко, с бъркане се прибавя към сместа и зехтина. В голяма купа се смесват ориза с чушките, лука, маслините, сиренето и ригана. Полива се с дресинга, обърква се и се сервира.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар