Необходими продукти:
4 сурови наденици
250-300г ориз
150г гъби печурки
1 глава лук
1 морков
4-5сл олио
щипка чубрица
сол
Надениците се нарязват на гребен - правят се напречни прорези. Запържват се в загрятото олио от всички страни за кратко и се изваждат. В същата мазнина се задушават с малко вода ситно нарязаните лук и морков / ако използвате пресни гъби, ги добавяте и тях /. Прибявя се измития ориз и се задушава за около 5 минути.
Всичко се прехвърля в тава, също и гъбите, ако са мариновани или бланширани. Доливат се 4 купички вода и се овкусява с подправките. Запича се в загрята умерена фурна, до готовност на ориза.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар