28 май 2012

Яйца по Смолянски

Предлаганото от мен днес ястие го видях по телевизията,  приготвено от Иван Звездев. Това беше преди три години, и все пропускам да го споделя. Ако обичате картофи, определено ще ви допадне, защото е съставено от продукти, които много се допълват. Може да си добавите от вас подправки или някое саламче, това си решавате вие :))) Ето и рецептата с малко  снимков материал:


Необходими са ви само: 1кг. картофи, 250гр. сирене/в оригинал е овче/, 60гр. краве масло
 1ч.ч. прясно мляко, 4 яйца

Сварявате картофите и докато са още топли ги обелвате и настъргвате на едро ренде. Сиренето също настъргвате на едро и го прибавяте към картофите. Към тях се слагат запърженото за кратко масло и топлото мляко. Посолявате и разбърквате.


Изсипах картофената смес в намаслени керамични съдове - нещо като гювечета без капак. Оформих малко кладенче във всяка порция и чукнах в него по едно яйце, отгоре му сложих бучка масло.


Запекох докато се забули яйцето.


Може да си приготвите ястието и в тавичка, но аз лично предпочитам керамиката - придава уют и топлина, а и вкусът на всичко приготвено в тях е много по-добър :)))



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...