ПРОДУКТИ:
500г кайма
500г зелен боб
1 домат
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2-3сл брашно
сол, копър, олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеления боб се почиства, измива и нарязва на парчета. Сварява се в подсолена вода и се изсипва в тава, добавя се нарязания на дребно копър. Настъргания лук, пресования чесън и настъргания домат се задушават с малко мазнина и вода за около 10 минути и се излива в тавата. Брашното се размива с малко вода и се смесва с останалите продукти.
Каймата се омесва с малко чубрица и накисната филия сух хляб. Приготвят се малки кюфтенца и се слагат в тавата.
Запича се в предварително загрята фурна на около 200С за приблизително 45 минути.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар