За мен бе малко станна идеята да сготвя свинското месо с ориз. Но се реших да опитам и тази комбинация, която се получи много сполучлива, а и доста мързелива :)
Нарязах около килограм свинско месо от бут на големи хапки /като за таскебап/, налях студена вода, и след като се посвари му добавих нарязаните на ситно 1 глава лук и морков, посолих на вкус. След като месото стана готово , го прехвърлих в тава, добавих 300г измит ориз и щипка чубрица. Налях бульона, в който сварих месото и добавих още вода /съотношението ориз-вода е 4 към 1/. Запекох в загрята фурна до готовност на ориза.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
stava super bkusno...
ОтговорИзтриванеОпределено е така, напомни ми че отдавна не съм го правила :)Благодаря :)
ОтговорИзтриванеМисля да опитам рецептата.Не се съмнявам,че ще стане вкусно
ОтговорИзтриванеНяма да съжаляваш, опитай и ще останете доволни! Аз бях скептична относно тази комбинация на свинско с ориз, но съмненията са ми били неоснователни :)))
ИзтриванеПоздрави, Маги
И аз я сложих току що да се пече това ястие ;) ммм
ОтговорИзтриванеНадявам се, че ви е харесало Бени :)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване