Картофени мини пици със шпеков салам

Допадна ми идеята за картофена пица, защото в къщи много харесваме и пиците, и картофките :))) Направих малко промени на оригиналната рецепта, но стана много сполучливо ястие!



ПРОДУКТИ:

1 кг картофи
1 глава лук
2 бр. яйца
около100г брашно
сол
200 г шпеков салам
80 г кашкавал
олио, масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре. Нарязаният на ситно лук се задушава в малко олио. Отцежда се и се смесва с картофеното пюре, яйцата, брашното и солта. В тава се разстила пекарска хартия/или ал.фолио/, намазва се с олио и върху нея се оформят кръгове от картофеното пюре с дебелина около 1см.


Получените мини пици се намазват се с масло, върху тях равномерно се разпределя нарязания на кубчета шпеков салам. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат 7-8 минути до разтопяване на кашкавала.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Отговори
    1. Благодаря Бори, приготвят се много лесно, дори съм замислила утре да ги правя :)

      Поздрави, Маги

      Изтриване

Публикуване на коментар