ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 глава лук
2 бр. яйца
около100г брашно
сол
200 г шпеков салам
80 г кашкавал
олио, масло
1 кг картофи
1 глава лук
2 бр. яйца
около100г брашно
сол
200 г шпеков салам
80 г кашкавал
олио, масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре. Нарязаният на ситно лук се задушава в малко олио. Отцежда се и се смесва с картофеното пюре, яйцата, брашното и солта. В тава се разстила пекарска хартия/или ал.фолио/, намазва се с олио и върху нея се оформят кръгове от картофеното пюре с дебелина около 1см.
Получените мини пици се намазват се с масло, върху тях равномерно се разпределя нарязания на кубчета шпеков салам. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат 7-8 минути до разтопяване на кашкавала.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Страхотно изглежда
ОтговорИзтриванеБлагодаря Бори, приготвят се много лесно, дори съм замислила утре да ги правя :)
ИзтриванеПоздрави, Маги