14 август 2010

Картофени мини пици със шпеков салам

Допадна ми идеята за картофена пица, защото в къщи много харесваме и пиците, и картофките :))) Направих малко промени на оригиналната рецепта, но стана много сполучливо ястие!



ПРОДУКТИ:

1 кг картофи
1 глава лук
2 бр. яйца
около100г брашно
сол
200 г шпеков салам
80 г кашкавал
олио, масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре. Нарязаният на ситно лук се задушава в малко олио. Отцежда се и се смесва с картофеното пюре, яйцата, брашното и солта. В тава се разстила пекарска хартия/или ал.фолио/, намазва се с олио и върху нея се оформят кръгове от картофеното пюре с дебелина около 1см.


Получените мини пици се намазват се с масло, върху тях равномерно се разпределя нарязания на кубчета шпеков салам. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат 7-8 минути до разтопяване на кашкавала.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря Бори, приготвят се много лесно, дори съм замислила утре да ги правя :)

      Поздрави, Маги

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...