02 август 2010

Пилешки дробчета кавърма

Препоръчвам на всички това ястие, подходящо за всеки сезон!



ПРОДУКТИ:
1кг пилешки дробчета
3-4 глави кромид лук
2 средни моркова
1 домат
2 скилидки чесън
сол, китка магданоз, 4-5сл олио

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се измиват и накисват в чаша студени прясно мляко. В мазнината се задушават нарязаните на тънки колелца моркови,  и след омекването им се добавят дробчетата, нарязаният на едро лук и пресования чесън. Оставя се за около 10-15 минути на огъня, като се разбърква често и внимателно, за да не се раздробят продуктите. Изсипва се в тавичка, добавя се обеления и нарязан на ситни кубчета домат, солта и магданоза. Запича се на 180-200С за 10 минути.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. И ето това също ще направя тази вечер :)

    от Бени

    ОтговорИзтриване
  2. Бени, сложи и чушки /без значение сурови или печени/, стават още по-вкусни! У дома ги пропускам заради малкия, който нещо се е настроил срещу тях...

    ОтговорИзтриване
  3. Ето какво ще сготвииим :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че сте останали доволни от избора :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...