27 юли 2010

Супа от тиквички с ориз

Чудесна лятна супа, която може да се консумира както топла, така и студена. 



ПРОДУКТИ:
1 малка тиквичка; 1 глава лук; 1 морков; 3-4сл ориз; 1 яйцe;
сол, магданоз, целина, копър;
3-4 сл зехтин или олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичката, лука и моркова се нарязват на дребно и се слагат във вряща вода /около 1,5л/.


След като омекнат се добавя ориза, мазнината и подправките. Супата ври до готовност на ориза -  приблизително 10 минути,  и при необходимост се долива вода до желаната гъстота. Около 20 минути след снемане от огъня се застройва с разбитoтo  с малко оцет яйцe, и се поръсва с нарязан магданоз.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар