Необходими продукти:
500гр кайма
500гр готови кори за баница
3 глави лук
1 морков, 1 домат
2 яйца
чубрица, целина, магданоз, сминдух
олио
Тавата, в която ще се приготвя баницата се намаслява /използвам правоъгълна с размери 33х22см/. Слагат се две кори една до друга като леко се намачкват, отгоре още две/ Слага се част от плънката, като се разпределя равномерно.
Продължава да се редуват кори и плънка, докато най-отгоре се завърши с кори. Нарязва се на големи квадрати и се залива с разбитите яйца разредени с 2-3сл олио, и се пече в загрята фурна на 180-200С до зачервяване /обикновено за 30 минути/.
След като се изпече се охлажда непокрита, нарязва се и се сервира. Лично аз нарязвам на триъгълници :)))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, вече пих каве с торта при Линчето(Casa perfetta) снейната прекарасна торта!На обяд,ще ти дойда на гости,защото,твоето предложение е така изкушаващо!
ОтговорИзтриванеИзглежда хрупкаво отвън и мекичко отвътре!Чудесна рецепта!Поздрави и хубав ден!
Заповядай Кате :))) На снимките е втората партида, която направих с одрински кори - по-дебели са и ми приличат на точени. На мен ми хареса повече с фини кори.
ОтговорИзтриванеА от домата не става ли тиклава баницата?
ОтговорИзтриванеДобре се получава, но зависи от това какви кори ползвате - хубаво е да не са от най-тънките. Домата може да го замените с доматено пюре, или да сложите малко количество.
Изтриване