09 август 2011

Предястие от патладжан

Разглеждайки вкусотиите на мамите от най-големия бг форум, си харесах това и посетих блога на майсторката му Пепеляшка. Направих някои промени според наличните продукти и се получи леко и ефектно ястие / или предястие както ви хареса :))) /


Ето как го приготвих аз: 
Нарязах 3 малки патладжана на шайби дебели около 1см, осолих и оставих да си пуснат горчивата вода за 30 минути. После изпържих в тиган с малко мазнина, и разбира се, отцедих на кухненска ролка.

Наредих шайбите в  леко намаслена тава, наредих върху всяка  им кръгче домат със същата дебелина, и завърших с парче кашкавал.



 За по-добър вкус поръсих със сушен риган и запекох във загрята фурна само на горен реотан, докато леко се зачервят. 



Идеално мезе е за ракия, но може да се консумира и с бяло вино според мен, затова опитайте и преценете сами :)))

Да ви е сладко!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...