03 август 2011

Мусака с кайма и зеленчуци II вид

След известно затишие от моя страна, отново съм тук и ви предлагам една рецепта за мусака. 
Мусака, мусака....... но с добавка на още зеленчуци :) Приготвя се като класическата само разликата са новите попълнения от основни съставки и подправки. Да споделя и как стигнахме до вкусният край :)))))


Продукти:
500гр кайма
3 картофа със средна големина
1 малка тиквичка
200гр зелен боб
1 домат, 1 морков
1 глава кромид лук
олио, чубрица, магданоз
целина, копър
2 яйца и 1 кофичка кисело мляко

Като за начало задушаваме нарязаните лук и морков с каймата за около 15 минути. Прехрърляме в тава и добавяме нарязаните на кубчета картофи и необелената тиквичка. Зеленият боб го сваряваме както е измит и нарязан, после прибавяме към останалите продукти в тавата. Подправяме със сол на вкус, прибавяме настъргания домат и подправките. Наливаме 2 чаши вода и печем в загрята фурна за 30 минути. През това време разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото и след като зеленчуците са готови и течността е почти изпарена, заливаме. Печем още докато се получи кафяв загар. Сервираме с лъжица кисело мляко. 





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Маги, много апетитна мусака.:-)Досега не съм правила със зелен фасул, но защо пък не, сигурно става много вкусно.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, аз използвах зелен боб който е плосък, такъв си отглеждаме. Предполагам че ще се получи и с облия,благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...