03 август 2011

Нещо като мелба или куик десерт

През лятото най-обичам да хапвам сладолед под всякаква форма, а предполагам и вие :) И така, купуваме си една кутия и я слагаме във фризера. И когато нямаме десерт спасението е в него. Само е необходимо да има ронливи бисквити  /каквито и да са, може и с глазура/. Ето и подробности за този бърз летен десерт, който малко прилича на мелба ако му се добавят и плодове :))))



Необходими продукти:
сладолед, ронливи бисквити/чаени/,рязани орехи
и топинг  

В десертна купичка се слагат 2-3 топки сладолед по избор. Върху него се натрошават 3-4 бисквити и се поръсва с 1сл орехи. Полива се с топинг най-накрая, а ако нямате може да разредите с много малко вода сладко или конфитюр:)))) В къщи сме любители на шоколада, затова моят е шоколадов.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Любимият ми сладолед е с парченца бисквити :) Често за голяма изненада на околните си троша шоколадови бисквитки в сметанов сладолед. Баба ми го нарича - модерна попара :)
    Много вкусна снимка - отивам да похапна сладолед! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи, много хитро име му е дала баба ти! И аз по-късно ще си хапна :))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Маги,винаги съм с две ръце за сладоледа под каквато и да е форма!А твоето предложение определено много ми харесва!Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  4. Да наистина за лятото си е супер десерт, а вместо орехи може да се сложат други ядки по вкус - аз имах орехи под ръка. Благодаря и на теб за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  5. наистина изглежда прекрасно и много вкусно и много подходящо за лятото - мерси че го споделихте тук с всички нас

    ОтговорИзтриване