04 март 2014

Свински гърди с кисело зеле в Крок Пот

Все още сме в сезона на киселото зеле. Снабдих се с хубави и крехки свински гърди и ги сготвих заедно със зеленцето в любимият уред. Както винаги става много вкусно! Бързам да споделя с вас как приготвих ястието :)


800гр свински гърди
1 малка кисела зелка
2сл червен пипер
4-5сл олио

Месото нарязвате на едри парчета, запичате в горещ тиган без мазнина докато побелее. Изваждате го.


В същия тиган запържвате нарязаното зеле с олиото и червения пипер за 10 минути, след това прехвърляте в Крок Пот. Добавяте и месото, като поставите порциите в малки вдлъбнатини. Не добавяте никаква течност, зелето ще си пусне достатъчно.


По желание поръсете с млян чер пипер. Включете уреда на I степен за 7 часа или 
на II за 3 часа.


След това запечете във фурната в тава, или направо в керамичния съд на Крок Пот / той е топъл така че загрейте леко фурната предварително и в двата варианта /.


Насладете се на ястието с чаша червено вино :)


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...