14 март 2014

Млечна баница с ябълки

Моя вариация на добре познатия сладкиш, с добавка на плодове и орехи в три стъпки :)




1.
150гр фини кори за баница
30гр краве масло
Тавата са сладкиша се намазва с краве масло. В нея се натрошават корите, като помежду им и най-отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се докато покафенеят.


2.
150гр захар
70мл вода
500гр обелени и нарязани на малки парченца ябълки
5чл счукани орехови ядки
няколко капки есенция / бутер ванилова на Д-р Йоткер ползвах аз /
Водата, захарта и ябълките се слагат в тенджерка и се варят 15-20 минути. Свалят се от огъня и към тях се добавят орехите и есенцията. Разбъркват се хубаво и се разпределят върху корите.


3.
300мл прясно мляко
2 яйца
4сл захар
1 ванилия
Продуктите се разбъркват и с получената смес се залива сладкиша. Слага се в студена фурна и се пече на 180С приблизително 30-40 минути.



Поднася се студен и поръсен с пудра захар.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Все още не съм опитвала млечна баница, но със сиурност с твоите добавки ще е много по-ароматна, Маги. :)
    Чудесно изглежда!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери, вкусна е заради плодовете, но може да се добави канела - аз много не я харесвам затова я пропускам когато мога :)
      Сърдечни прегръдки и хубав петък от мен :)

      Изтриване
  2. Интересен вариант, Маги, звучи страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти и слънчева събота ти желая :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...