06 март 2014

Маринована сьомга на тиган

Това ми е първият опит да сготвя сьомга, останах доволна,  а и не само аз :) Убедих се, че тази риба наистина е необикновена, има много хубав и различен вкус, в сравнение с други. Получи се страхотна вечеря! Идеята взех от тук



1кг филе сьомга / може и котлети/

За маринатата:
сока на 1 лимон
настърганата кора  на лимона
сол
млян чер пипер
няколко лъжици мазнина

Измих добре рибата, посолих, поръсих с чер пипер, лимонов сок и кората на лимона. Оставих на хладно да се маринова за около 10 минути. След това в тефлонов тиган загрях малко мазнина и сложих филето да се запечата от двете страни.



Излях в тигана сока от марината, похлупих с капак  и оставих да се  задушава на слаб огън за 5 минути.




Поднесох с печени картофи и задушени на пара броколи, карфиол, грах и морков.

Благодарности Ренка, чудесен подарък ми направи!!!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...