24 февруари 2014

Медено пиле




1 пиле, приблизително 2кг
4сл мед
4сл соев сос/уни сос

За кашичката:
4-5сл брашно
1-2сл червен пипер
млян чер пипер по вкус
сухи и стрити:
  • чубрица
  • девесил
  • магданоз
  • целина
вода да се получи  гъста каша


Измитото пиле се поставя в тава и се посолява. Намазва се с меда и соевия сос от двете страни. Отгоре се намазва с кашичката и се поръсва с олио.


Около пилето се наливат 3 чаши гореща вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна – първите 30 минути на 220С, след това градусите се намаляват на 180С за още 2 и 1/2часа. Пробва се за готовност.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...