1 пиле, приблизително 2кг
4сл мед
4сл соев сос/уни
сос
За кашичката:
4-5сл брашно
1-2сл червен
пипер
млян чер пипер
по вкус
сухи и стрити:
- чубрица
- девесил
- магданоз
- целина
вода да се
получи гъста каша
Измитото пиле
се поставя в тава и се посолява. Намазва се с меда и соевия сос от двете страни.
Отгоре се намазва с кашичката и се поръсва с олио.
Около пилето се наливат 3
чаши гореща вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна –
първите 30 минути на 220С, след това градусите се намаляват на 180С за още 2 и 1/2часа. Пробва се за готовност.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Леле, каква коричка вкусна има това пиленце! Страхотна рецепта, Маги! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного хубава се получава коричката, и аз се стремя леко да я препека дори :)
ИзтриванеПрегръдки и спокойна вечер!
Изглежда страхотно, браво! Може ли само за уточнение дали меда и соевия сос се смесват и след това се намазва пилето или поотделно?
ОтговорИзтриванеНамазвам пилето последователно първо с меда, защото е по-гъст и след това със соев сос. Благодаря за вниманието!
Изтриване