Медено пиле




1 пиле, приблизително 2кг
4сл мед
4сл соев сос/уни сос

За кашичката:
4-5сл брашно
1-2сл червен пипер
млян чер пипер по вкус
сухи и стрити:
  • чубрица
  • девесил
  • магданоз
  • целина
вода да се получи  гъста каша


Измитото пиле се поставя в тава и се посолява. Намазва се с меда и соевия сос от двете страни. Отгоре се намазва с кашичката и се поръсва с олио.


Около пилето се наливат 3 чаши гореща вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна – първите 30 минути на 220С, след това градусите се намаляват на 180С за още 2 и 1/2часа. Пробва се за готовност.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Леле, каква коричка вкусна има това пиленце! Страхотна рецепта, Маги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хубава се получава коричката, и аз се стремя леко да я препека дори :)
      Прегръдки и спокойна вечер!

      Изтриване
  2. Изглежда страхотно, браво! Може ли само за уточнение дали меда и соевия сос се смесват и след това се намазва пилето или поотделно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Намазвам пилето последователно първо с меда, защото е по-гъст и след това със соев сос. Благодаря за вниманието!

      Изтриване

Публикуване на коментар