24 февруари 2014

Медено пиле




1 пиле, приблизително 2кг
4сл мед
4сл соев сос/уни сос

За кашичката:
4-5сл брашно
1-2сл червен пипер
млян чер пипер по вкус
сухи и стрити:
  • чубрица
  • девесил
  • магданоз
  • целина
вода да се получи  гъста каша


Измитото пиле се поставя в тава и се посолява. Намазва се с меда и соевия сос от двете страни. Отгоре се намазва с кашичката и се поръсва с олио.


Около пилето се наливат 3 чаши гореща вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна – първите 30 минути на 220С, след това градусите се намаляват на 180С за още 2 и 1/2часа. Пробва се за готовност.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Леле, каква коричка вкусна има това пиленце! Страхотна рецепта, Маги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хубава се получава коричката, и аз се стремя леко да я препека дори :)
      Прегръдки и спокойна вечер!

      Изтриване
  2. Анонимен25/2/14 13:04

    Изглежда страхотно, браво! Може ли само за уточнение дали меда и соевия сос се смесват и след това се намазва пилето или поотделно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Намазвам пилето последователно първо с меда, защото е по-гъст и след това със соев сос. Благодаря за вниманието!

      Изтриване