11 март 2011

Пълнени кюфтета

Започнах да ги приготвям с идеята ми, че накрая ще се получи вретено от кайма, но.....бях нарязала плънката на не много малки парчета /като за руска салата/. Щеше във вретеното да има много малко плънка, затова увеличих каймата и се получиха мноооого вкусни кюфтета /колко нескромно прозвуча само :)))))))))/.



 Необходимите продукти са:
1кг кайма, 3бр печурки, 2 моркова, 3 глави лук, 2 сварени яйца, 100гр кашкавал
чубрица, млян чер пипер, олио

Ето и начина на приготвянето им:
Лукът се нарязва на едро, морковът - на кубчета, а гъбите на малки резени. Задушават се в 2-3сл олио и чаша вода, докато останат на мазнина.

След като се охладят се смесват с нарязаните на малки кубчета яйца и кашкавал, щипка млян чер пипер, и ако има нужда се посолява.

Каймата се омесва хубаво с подправките, разпределя се на 6-7 топки. Всяка една от тях се разстила и в нея се слагат по 1-2 лъжици от плънката. Оформят се кюфтета, като се заглаждат с намаслени ръце и се нареждат в тава. Налива се малко вода и 1-2сл олио, покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 200С за около 40 мин. накрая се дозапича за коричка като се махне фолиото :)))))



За съжаление само това успях да снимам /извинявам се за лошото качество на снимките/.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...