17 март 2011

Бързо ястие в йена

Първоначално бях замислила да опека картофи във фурната, но в последствие добавих и друго продукти...а накрая чукнах и яйца :))) Много се хареса на моето семейство, а се надявам и на вас :)))



Използвах: 300гр салам/хамбургски, но може и друг колбас/, 3 глави лук, около 1кг картофи
300гр доматен сок, сол, щипка чубрица, 2-3стръка магданоз, 3-4сл олио
3-4 яйца/според порциите/

В намазнена йенска тенджера се слагат нарязаните продукти, доматения сок и подправките.



Затваря се с капака и се поставя в студена фурна. Пече се на 200С до готовност на картофите/приблизително 30-40 мин/. 




После се изважда, чукват се яйцата и се дозапича докато се втвърдят белтъците.


Ястието може да се приготви и в тава:




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...